Választás elõtt Magyarországon! Mérsékelt demokrata vélemény - Egy ország politikai élete akkor jó, ha sokszínû és kiegyensúlyozott!
Dátum: 2018. February 09. Friday, 09:06
Rovat: Erdélyi polgár - európai polgár


Mérsékelt demokrata politika az új politika megvalósítója, de értékeiben a demokrata politika elkötelezettje – az autentikus politikai közép alkotója ma Magyarországon.

Magyarországon a kiegyensúlyozatlan politikai tér, mindig a választókra nézve válik károssá.      Ehhez a választási törvény kijelöli az utat.

 

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata megfogalmazásában:

“Magyarországnak káros, ha aránytalanul összeomlik a baloldal politikai képviselete, ahogy az aránytalanul összeomló konzervatív politikai képviselet is az volna! 

 Lassan mindkettőre látunk példát, miként anno a liberális politikai képviselet zajos összedőlésére. Helyette a kormánypárt illiberális, politikai feudalizmusa lépett politikai ellenpontként.

Mérsékelt demokrata a sokszínű, kiegyensúlyozott politikai tér meglétében érdekelt mindenkor. Magyarországon a szolgáló politika, vagy a nyerészkedő politika erősödése lesz a kérdés!  Van bőven példa a baloldalon, ahogy a jobb oldalon mindkettő politikai irányra.”Mérsékelt demokrata politika a vállalt politikai értékeiben szövetségest tud látni a vidék kortárs agrárpolitikai pártjaiban, a liberális erőktől megtisztuló, megújuló baloldali politikai erőkben, ahogy a mérsékelt konzervatív, haladó politikai erőkben, vagy az új mérsékelten liberális politikai formációkban.

 

Az autentikus politikai közép vonulatában (magyar centrista politika), a mérsékelt demokrata platform politika fontosnak tartja a középpolgárság képviselete, a dolgozó és alkalmazotti társadalmi csoportok képviselete megléte mellett, a társadalmi felzárkózás és társadalmi esélyegyenlőség képviseletét, fokozottan a vidéki szegények, vidéki mikrovállalkozások képviseletét is!

Magyar segítse a magyart mindenhol és mindenkor!  Ez fontos mérsékelt demokrata politikai elv.

 

Ennek megvalósításában a mérsékelt demokrata politika a tudatos szavazókra, a nőkre, a nyugdíjasokra, mikrovállalkozókra, alkalmazottakra mindenkor kiemelten számít.

 

 A cikk tulajdonosa: Erdélyi Polgár Info - Magyarságért a mérsékelt demokrata politika, az autentikus politikai közép!
http://www.erdely.polgarinfo.hu

A cikk webcíme:
http://www.erdely.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3186