Magyarságnak a jövõbe kell nézni! Versenyképesség, kultúra, társadalmi párbeszéd és civilkontroll segítenek ebben!
Dátum: 2018. January 25. Thursday, 17:40
Rovat: Erdélyi polgár - európai polgár


 

A magyarság többsége két olyan országban (Magyarország, Románia) éli ma hétköznapjait, amelyek lemaradóban vannak Szlovákia, Lengyelország, Csehország lakosaihoz képest a lakossági fogyasztásban.

Mérsékelt demokrata álláspont, hogy a magyarság kisvállalkozásai csak javuló belső fogyasztás mellett tudnak az európai versenytársaikkal lassan valódi gazdasági és piaci versenybe szállni.

 

Mindkét országból jellemző a fiatalok tömeges exodusa, a nők exodusa a magyarság köréből Európa más országaiba.

Dortmund ma már Csíkszeredaiak és Székelyföldiek egyik támaszpontja, ha munkát keresnek.

 

 

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata politikus véleménye: " Jó politika a belső fogyasztás növelése, a versenyképesség növelése, közjó erősítése, Magyarország élhetőbbé, humánusan vonzóbbá tétele mellett teheti csak le a voksát!  

  Ennek a politikai hatalmi konszolidáció, a mérsékelt demokrata javaslatok szerinti reformok teremthettek volna alapot 2010-2018 között! "   

  

 Mérsékelt demokrata politika a költségvetés kiadásait teljesen új csoportosításban tervezné, előnybe helyezve a magyarság jövőjét, napi alkotását, vállalkozását, egészségét!

 

Magyarság érdeke, hogy a választások után Magyarországon a költségvetés új, a kortárs idő kihívásainak megfelelő proiritásokat kapjon.

 

Magyar-magyar mobilitás vonatkozásában rendkívül kedvezményes MÁV napijegyek, hetijegyek bevezetése, magyarság családi jegyek bevezetése segíthetné a napi KKV mobilitást.

Ha Európában képesek megteremteni a 400km-es, 600km-es üzleti találkozók bonyolítását vasút segítségével (Hollandia, Németország stb.), akkor ennek példáját érdemes átvenni.

 

Mérsékelt demokrata politikai gondolkodás meghatározó szemlélete, hogy a múlt jószándékkal sem árnyékolhatja a jelent, mert a következő generáció számára elveszik a jövő!                          Ma minden magyarnak érdekes a gondolat.

 

 A cikk tulajdonosa: Erdélyi Polgár Info - Magyarságért a mérsékelt demokrata politika, az autentikus politikai közép!
http://www.erdely.polgarinfo.hu

A cikk webcíme:
http://www.erdely.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3183